Paas vegan wentelteefjes
Vegan miniwentelteefjes met aardbeien en kiwi
Heerlijk voor tijdens je paasbrunch en Gewoon Gezond.
tip: Wentelteefjes zijn ideaal om oud brood op te maken.
Ingrediënten (voor 4 personen, gemiddeld gezin in NL):
– 400 g kikkererwten in blik
– 3 el donkere basterdsuiker
–1 el maizena
– 2tl koek- speculaaskruiden
– 4 sneetjes wit of volkeren brood
– 2 kiwi’s
– 25g ongezouten plantenmargarine
– 20g amandelschaafsel
Bereidingswijze:
- Laat de kikkererwten goed uitlekken in een zeef en vang het vocht (aquafaba) op. Klop met een garde het kikkererwtenvocht met ⅔ van de bruine suiker, de maizena en de helft van de koekkruiden ca. 1 min. tot schuimig. De kikkererwten worden niet gebruikt.
- Snijd elk sneetje brood kruislings in 4 stukken. Wentel het brood door het aquafabamengsel.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en schil de kiwi’s. Snijd het fruit in kleine blokjes van een halve cm en meng in een kom tot een fruitsalsa.
- Verhit de helft van de plantaardige boter in een grote koekenpan en bak de helft van de wentelteefjes in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Neem ze uit de pan, verhit de rest van de plant aardige boter en bak de rest van de wentelteefjes goudbruin.
- Meng ondertussen de rest van de suiker met de rest van de koekkruiden. Verdeel de wentelteefjes over 4 borden en bestrooi met de koekkruidensuiker, de fruitsalade en het amandelschaafsel.
Eetsmakelijk & hele fijne paasdagen 😀
DOE WAT WERKT VOOR JOU, GEWOON GEZOND AFVALLEN!
Voedingsadvies op maat
Kies een traject wat bij jou past.
Maak een gratis adviesafspraak!