Hoe kan ik gewoon gezond Barbecuen?

Hoe kan ik ”Gewoon Gezond Barbecuen?”

 

De afgelopen weken hebben wij deze vraag veel te horen gekregen van onze klanten. Het lijkt vaak bijna onmogelijk om op je voeding te letten bij een barbecue. Wij geven je hier een aantal tips voor een gewoon gezonde barbecue + GRATIS gewoon gezonde barbecue recepten.

 

  1. Gebruik mager vlees of vis
    Vette vleessoorten zijn caloriebommen. Helaas zijn deze op de meeste barbecues te vinden. Zoals: worstjes, speklappen en hamburgers. Je kunt hiervoor in de plaats beter kiezen voor mager vlees zoals biefstuk, varkenshaas of kipfilet. Ook vis kan prima op de barbecue. Je kan ervoor kiezen vis in zijn geheel op de barbecue te leggen of een pakketje te maken met groenten en kruiden in aluminiumfolie.
  2. Schep 1 keer op
    Tijdens een gewone maaltijd schep je ook niet constant op, zeker niet wanneer je op de calorieën wilt letten. Doe dit dus ook niet tijdens de barbecue. Schep één keer je bord vol en geniet hiervan. Neem als toetje iets met fruit in plaats van ijs. Op deze manier krijg je al een stuk minder calorieën binnen.
  3. Begin niet hongerig aan een barbecue
    Na het aansteken van de barbecue duurt het zo een half uur voordat het vlees gaar is, of überhaupt op de barbecue ligt. Voordat je er erg in hebt, heb je je in de tussentijd tegoed gedaan aan een grote hoeveelheid stokbrood (met kruidenboter) en salades. Om dit te voorkomen, kan je er het beste voor zorgen niet hongerig naar een barbecue te gaan.
  4. Veel groente en fruit maken een barbecue makkelijk gewoon gezond!
    Fruit kan je prima bereiden op de barbecue, of gewoon als bijgerecht serveren. En uiteraard is het ook lekker als toetje. Groenten passen ook goed bij de barbecue, zowel erop en als bijgerecht. Daarmee kun je dus heel gemakkelijk gewoon gezond barbecuen. Gegrilde groenten zijn erg lekker en bevatten daarnaast weinig calorieën. Maïs en courgette kan je bijvoorbeeld prima in zijn geheel op de barbecue leggen, en andere groenten kan je net als de vis klaarmaken in een pakketje. Of maak een kleurrijk spiesje met je favoriete groenten.
  5. Kies de magere sauzen.
    Iets wat onlosmakelijk is verbonden met barbecuen zijn sauzen. Je hoeft deze niet geheel te vermijden voor een gezonde barbecue. Over het algemeen bevatten rode sauzen (ketchup of curry) minder vet dan witte sauzen (zoals mayonaise). Rode sauzen bevatten daarentegen wel meer suikers. Pas op met pindasaus! Dit is een echte caloriebom. Welke saus is een gewoon gezonde keuze? Maak je eigen tomatensalsa (tomaten, rode uit, peterselie, limoen) of tzaziki (yogurt, knoflook, bieslook en komkommer).
  6. Drink voldoende WATER.
    Tijdens een barbecue worden vaak vele biertjes en wijntjes genuttigd – die de nodige calorieën leveren. Houd het bij één of twee glazen en ga daarna over op water.

Download hier GRATIS gewoon gezonde barbecue recepten: Ebook gewoon gezonde bbq recepten

DOE WAT WERKT VOOR JOU, GEWOON GEZOND AFVALLEN!

Voedingsadvies op maat

Kies een traject wat bij jou past.

Maak een gratis adviesafspraak!

2 + 11 =