Gewoon Gezonde Kwarkbollen mmmm

Heerlijke kwarkbollen (maar 145Kcal per stuk)

Ingredienten voor 12 bollen

250 g kwark
1 etl olie
2 eieren
2 etl suiker
1 snufje zout
1 zakje vanillesuiker of 1 etl vanilla-extract
7 g bakpoeder (1/2 zakje)
8 g wijnsteenzuur bakpoeder (baksoda) dit zorgt er voor dat de kwarkbol extra luchtig wordt. Heb je dit niet in huis, vervang dan door ‘gewone’ bakpoeder.
250 g (volkoren) bloem
150 g rozijnen

Om te bestrijken:

3 etl melk
2 etl suiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 – 200 graden en vet een kleine springvorm (+/- 20 cm) in en leg op de bodem een bakpapiertje.

  1. Meng de kwark, olie, eieren, suiker, vanillesuiker en een snufje zout.
  2. Meng de bakpoeder met de bloem en voeg deze toe aan het mengsel.
  3. Meng als laatste de rozijnen er door.
  4. Stort het beslag in de springvorm en verdeel over de bodem. Het hoeft niet netjes.
  5. Bak de bol gedurende 20 min. Bestrijk de bol na 10 min. bakken met de melk en bestrooi met suiker.

Eetsmakelijk

Maak een gratis adviesafspraak!

7 + 15 =

Voedingsadvies op maat

Kies een traject wat bij jou past.